ANA ARI YETİŞTİRECEK KADINLAR PANDEMİ KURALLARINA GÖRE BELGELERİNİ ALDI

Ana arı yetiştirecek kadınlar pandemi kurallarına göre belgelerini aldı Mersin'de Erdemli ilçesinde düzenlenen "Arı ırklarının geleceği kadınların elinde" konulu ana arı yetiştiriciliği eğitimi sora erdi Mersin'de Erdemli ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma...Ana arı yetiştirecek kadınlar pandemi kurallarına göre belgelerini aldı
Bu haber 2020-12-12 06:04:09 eklenmiştir

Ana arı yetiştirecek kadınlar pandemi kurallarına göre belgelerini aldı Mersin'de Erdemli ilçesinde düzenlenen "Arı ırklarının geleceği kadınların elinde" konulu ana arı yetiştiriciliği eğitimi sora erdi Mersin'de Erdemli ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma...Ana arı yetiştirecek kadınlar pandemi kurallarına göre belgelerini aldı

Mersin'de Erdemli ilçesinde düzenlenen "Arı ırklarının geleceği kadınların elinde" konulu ana arı yetiştiriciliği eğitimi sora erdi

Mersin'de Erdemli ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Arı ırklarının geleceği kadınların elinde" konulu ana arı yetiştiriciliği eğitimi sora erdi. Eğitime katılan 10 kadına belgeleri pandemi kuralları çerçevesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde takdim edildi. Kadın arıcılara ayrıca beşer adet kovan ile arıcılık malzemeleri hediye edildi.

Belge takdimi esnasında konuşan Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Yıldız, son yıllarda arıcılığa olan ilginin arttığını belirtti.

Erdemli'nin coğrafi olarak arı yetiştiriciliğine uygun olduğunu ifade eden Yıldız, "Erdemli ilçemiz ekolojik olarak, çok güzel bir coğrafyada bulunmakta. Dolayısıyla bu coğrafi avantajımızın gereği arıcılık faaliyeti ilçemizde yağın olarak yapılmakta. Türkiye olarak verim sıralamasında geride olsak da ana arı eğitimleri ile kaliteli ana arı üretiminin teşvik edilmesi ile arıcılarımız daha da bilinçlenecek" dedi.

Yıldız, "Dünyada ortalama bal verimi olarak en iyi ortalamayı Çin tutturuyor. Kovan başına yaklaşık 50 kilogram bal üretmekteler. Biz Türkiye olarak kovan başı 13 kilogram bal üretiyoruz. Türkiye olarak 8 milyon adet kovanımız var. 8 milyon kovandan yıllık 105 bin ton civarı yani kovan başı 13 kilo bal üretiyoruz. Bu oranın yükseltilmesi gerekiyor. Bu oranın yükseltilmesi için de kaliteli ana arı üretimi çok önemli" diye konuştu.

Yıldız, projeyle kadınların ev ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarının amaçlandığını da kaydetti.

Ana arı yetiştiriciliği kursuna katılarak eğitim alan ve belge almaya 4 aylık bebeği ile gelen Fadime Yanar, "Bu Erdemli ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ana arı üretimi ve kadınların ekonomiye katkısına yönelik hazırladığı bir proje. 10 gün eğitime davet ettiler, ben de geldim, katıldım. Pandemi kurallarına uygun olarak belgemizi aldık. Böylelikle kadınların ekonomiye katkısının artacağına inanıyoruz" dedi.

Kursiyer kadınlar aldıkları belge ve edindikleri bilgiler ile doğaya ve ekosisteme katkı sağlayacaklarının farkında olduklarını kaydetti.

 


ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR

Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Reklam Alani


Mersin Ses Gazetesi
Copyright © 2021 Mersin Ses Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi